Mitä futiksen aloittamiseen tarvitaan?

VAKUUTUSJokaisella pelaajalla on oltava vakuutus. Se kattaa seuran harjoituksissa, peleissä ym. tilaisuuksissa sattuneet tapaturmat. Vakuutuksesta, sekä pelipassista saat lisätietoa joukkueesi toimihenkilöiltä tai osoitteesta www.palloliitto.fi.

Varusteet kuntoon

KENGÄT

Jalkapalloilun voi aloittaa joko sopivilla lenkkareilla tai futiskengillä.

SÄÄRISUOJAT
Jokaisen vakuutetun pelaajan on käytettävä säärisuojia oman turvallisuutensa vuoksi. Tästä säännöstä pelaajan on pidettävä kiinni tinkimättä ja säärisuojien puuttuminen johtaa siihen ettei pelaaja mahdollisesti pääse ottelussa kentälle. Vakuutus ei korvaa jalkavammoja, jotka ovat aiheutuneet ilman säärisuojuksia pelaavalle. Nykyiset suojat suojaavat myös arkoja nilkan luita ja nivelsiteitä. Hanki säärisuojat myös oikean kokoisina - liian isot vaikeuttavat pelaajan liikumista ja pallonhallintaa.

PALLO

Pelipallon koko on 3 pienimmillä futareilla. Iän karttuessa siirrytään harjoittelemaan ja pelaamaan 4-koon pallolla. Kaikkein vanhimat junnut sekä aikuiset pelaavat 5-koon pallolla. Valmentajilla on yleensä palloja mukana harjoituksissa mutta henkilökohtaisten taitojen kehittämiseen esim. kotipihalla tarvitaan oma pallo. Omaan palloon on hyvä merkitä nimensä vaikka tussilla, joka pysyy hyvin kiinni pallon pinnassa, löytämisen helpottamiseksi.

PELIPAITA
Pelipaidat sovitetaan ja ostetaan yhteistilauksena, kun joukkue on ilmoitettu sarjaan pelaamaan.

Reippaalla asenteella pärjää pitkälle.

Uusi pelaaja, ilmoittaudu mukaan tästä linkistä!